niedziela, 7 września 2014

Przykładowe MENU komunijne i nie tylko

Menu KOMUNIA 3 gorące posiłki + przekąski  120zł/osoba

Rosół z makaronem i marchewką paryską
Kotlet de`volaille z czosnkiem
Rolada z fetą i szpinakiem
Filet zapiekany z pomidorem i serem
Kotlet schabowy po zbujnicku (pieczarka ser) lub Don Juan
Żeberka w sosie własnym lub pulpety w sosie kurkowym
Kotlet Gordon Blue (schab szynka ser)
Ziemniaki z wody z okrasą i koperkiem
Bukiet surówek
Kapusta zasmażana w pomidorach

Kluski śląskie z masełkiem i natką pietruszki
Karkówka w sosie Burgundzkim
Szaszłyk drobiowy
Pałka kurczaka pieczona
Zeppeliny
Kapusta zasmażana (kiszona)
Surówka Wiosenna

Barszczyk czerwony
Barszczyk biały
Biała kiełbaska
Pierogi z kapustą i grzybami
Pierogi z mięsem
Paszteciki
Krokiety

Przekąski:
Sałatka Grecka
Sałatka Gyros
Sałatka z Penne i Rukolą (orzechy zioła prowansalskie)
Śledzik z cebulką i młotkowanym pieprzem
Szparagi w paście czosnkowej w roladce szynkowej
Szynka konserwowa faszerowana pastą łososiową
Rolada schabowa „warszawska” z czosnkiem
Rolada boczkowa szefa kuchni z żurawiną
Pasztet z królika z morelą
Wędliny
Pomidor
Ogórek
Pieczywo
Masło

Deser:
Torcik lodowy na sałatce owocowej z bitą śmietaną

Kawa
Herbata
Ciasto (250g)


Kompot

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz